Monday, March 31, 2014

PENGEDAR SAH SHAKLEE AREA SITIAWAN/MANJUNG/LUMUT DAN PULAU PANGKOR

Now Everyone Can Grab Vitamin!


Saya adalah pengedar sah Shaklee di Malaysia secara amnya (group Jutawan). Saya adalah pengedar sah Shaklee di Perak secara khususnya. Saya adalah pengedar sah Shaklee di Sitiawan/Seri Manjung/Lumut/Pulau Pangkor secara perinciannya. ID Shaklee saya 897321. Kesimpulannya, semua penduduk di Malaysia ini iaitu dari Perlis Indera Kayangan hinggalah ke Sabah Negeri Bawah Bayu boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan saya. 

Saya pengedar sah Shaklee di Kota Damansara dan Sungai Buloh
Untuk pengedaran vitamin Shaklee ke seluruh Malaysia saya akan menggunakan perkhidmatan Pos Laju. Modus operandinya mudah sahaja. Sebaik sahaja customer saya membuat pembayaran (bankin/transfer) untuk membeli vitamin Shaklee maka urusan pengeposan pun akan segera diuruskan. Yang paling penting alamat, nama penerima dan no h/p mesti tepat dan betul bagi memastikan kiriman selamat sampai ke tangan pembeli.

Untuk pengedaran di Perak pula juga menggunakan modus operandi yang sama iaitu pos laju atau dengan cara cash on delivery.

Untuk pengedaran vitamin Shaklee tanpa kos pos atau secara cash on delivery (cod) pula ada dua kaedah.



  • Cod di pejabat
  • Cod di rumah

Saya pengedar sah Shaklee di Taman Tun Dr Ismail dan Shah Alam

Cod di pejabat hanya dilakukan pada waktu rehat (12 tengah hari - 1 petang) sahaja. 

Cod di rumah pula dilakukan selepas waktu pejabat. Kebiasaanya saya akan meminta customer saya membuat pembayaran (bankin/transfer) jika pembelian bernilai tinggi.



Anda juga boleh dapatkan produk Shaklee dengan rakan bisness Shaklee saya yang berhampran dengan kawasan anda. Sila lakukan pembelian eksklusif Shaklee menerusi rakan bisnes saya seperti di bawah

  1. Nurul Farahanim - 019-3449413 (kawasan sekitar Ipoh/Kuala Kangsar)
  2. Nurul Ashikin - Semanggol/Taiping 
  3. Maizatul Akmam - 
  4. Fairus Noordin
  5. Nik Nor Syairah 
  6. Zaaidah - 017-4822093 (Kajang/Sik Kedah)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Nurul Andeliana Abu Bakar
♥ sms/wechat: 014-7314807
♥ Emel : yellow_adam2011@yahoo.com  
♥ Fb:nurul andeliana 

Monday, March 24, 2014

Rindu



Dah besor dah anak anak saya ni.. Rindu sangat dekat diorang berdua.

Tak sabar nak berhenti kerja and jaga diorang 24/7. Insyaallah bulan September ni berhenti kerja and jual Shaklee je.. mudah-mudahan berjaya.. ameennn

Diorang sangat suka baby.. nak adik lettewww.. tapi nanti dulu.. sekarang ni pon, bila travel, asyik nak dukung je.. penat mak!

Friday, March 21, 2014

PERBEZAAN SHAKLEE


ALWAYS SAFE

Shaklee menjalankan 350 UJIAN bagi setiap bahan dalam sesuatu produk. Katakan lah produk A terdiri daripada bahan B, C, D dan E. So.. Shaklee menjalankan 350 ujian ke atas bahan B, 350 ujian ke atas bahan C, 350 ujian ke atas bahan bahan D dan 350 ujian ke atas bahan E. Semestinya ia melibatkan kos yang tinggi.. Shaklee telah melaburkan 300 JUTA USD untuk pengujian penyelidikan dan pembangunan produk mereka. 
Kos sebanyak itu dilaburkan semata-mata untuk mengeluarkan produk yang dijamin SELAMAT. …

ALWAYS WORKS
Bagaimana pula dari segi keberkesanannya?? Ada je company yang buat experiment segala bagai, tapi tak berkesan pun!! Suplemen Shaklee telah dibuktikan melalui kajian klinikal bahawa ia telah mengurangkan 72% risiko diabetes, 60% penyakit jantung dan 39% penyakit darah tinggi. Kajian-kajian saintifik ini pula ditulis dan diterbitkan untuk rujukan umum. So.. Kalau ada orang tanya, “Shaklee ni betul-betul BERKESAN ke??” Senang je jawabnya.. “Insya-Allah berkesan.. Kalau tak percaya, boleh google dan baca 100 buah buku saintifik tu.” Beli jer lah sebotol Vita-C tu, telan dan rasa sendiri keberkesanannya. Harga tak sampai pun RM100 tapi tahan 6 bulan hokeyhh.

ALWAYS GREEN
Bangunan Shaklee dibangunkan dengan konsep mesra alam, sehinggakan tiada satu keadaan pun yang boleh menyebabkan kebakaran pada bangunan tersebut. Cuba tanam botol-botol kosong suplemen Shaklee, pastu selepas sebulan korek balik tanah tu, konfem botol dah hilang jadi tanah. 
Biodegradable!!




Tuesday, March 18, 2014

RESEPI ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE)

Resepi ESP


Sesiapa yang rasa tak boleh nak telan ESP tu "hidup hidup". meh la cuba resepi di bawah ok 

  1. ESP + Air Suam
  2. ESP + Milo (serbuk milo+esp= shake shake ! sejuk sangat yummy)
  3. ESP + Fresh Milk (tak kisah susu kotak atau tepung:prefer HL)
  4.  ESP + Fresh Milk +Kurma ( rendam dulu kurma dalam susu,then boleh la blend )
  5. ESP + Performance Drink Shaklee+ Mealshake Shaklee
  6.  ESP + Nesvita 3 in 1
  7. ESP + Jus Tropicana Twister
  8.  ESP + Ribena
  9.  ESP + buah buahan (buat jus; any fruits)
  10.  ESP + Oat+Fresh Milk+Milo
  11.  ESP + Nestle bliss
  12. ESP + Kurma + badam +avocado + ais
  13. ESP + Koko +minyak zaitun + oat +madu +susu (suggested by Prof Dr. Muhaya)
  14. ESP + Susu kambing
  15. ESP + Horlicks
  16.  ESP +Vitagen
  17.  ESP + Cinch Shake + Energy Tea Mix Shaklee + air suam( pergh! Kenyang, sedap, segar smpi tengahari!!)

Tapi saya suka minum ESP cenggitu je.. agak2 dan boring.. mix dengan susu segar perisa strawberry.. memang terangkat abes lah! 

Masker ESP


Let's we get pretty with ESP!!











Memang berbaloi baloi..

boleh share ngan kawan kawan okey (BUY 6 FREE 1)



Your Favourite Shaklee Independent Distributor:
ANDELIANA
014-7314807

Monday, March 17, 2014

Design umah Jepang idaman hati

Maaf la x ingat gambar ni cilok dlm blog sape.. tapi cun kan umah ni


Assalammualaikum..

Sihat ke semua.. saya sekeluarga alhamdulillah sihat.. cuma mak saya sekarang ada kt hospital, sebab batu karang.. baru lepas pecahkan batu karang tu. doakan mak saya cepat sembuh ye..

Bercerita tentang rumah idaman.. saya dan suami memang suka rumah kayu. macam chalet chalet yang lawa tu.. memang idaman kalbu.. Cottage pon idaman kalbu gak. semua design tu memang bermain2 je kat minda saya setiap hari.. "bilalah nak jadi kenyataan kann"

Tanah encik husband dah beli dekat area KDSK Manjung (alhamdulillah). Tu je lah aset kitorang sekarang. Tinggal nak bina rumah je lagi. Rumah kt area Manjung ni mencanak2 naik harganya.. Rumah setingkat pon dah rm250k. Apartment yang x rupa apartment tu pon dh RM170k.. Lebih untung kan if kita bina sendiri rumah. Dah la dapat rumah ikut design yang kita nak.. untung kan ye dok..

doakan lah kitorang berjaya dapat rumah idaman kitorang eh.. lagi best if doa kan kitorang dapat bina rumah tu dengan duit cash.. x yah pikir utang dah.. semoga bonus shaklee ku semakin berkepuk2 dan boleh bina rumah cash.. amennnnn (tolong ameen kan eh) thank you



Promosi ESP masih lagi berlansung. Beli 6 free 1. 
Hubungi saya untuk harga kebaboommm 014-7314807




Wednesday, March 5, 2014

ESP SEBAGAI SUMBER PROTEIN YANG LEBIH BERKUALITI

25% daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

Setiap hari, anda akan makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan? Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi.

TETAPI, tahukah anda sebenarnya PROTEIN sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU TINGGI? Contohnya anda goreng ikan. Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan? JADI, apa kata anda ambil ESP sebagai sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Oh! Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat. Paling penting, ESP sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM. 

RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU. Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

PROMOSI ISTIMEWA ESP SHAKLEE PADA BULAN MAC 2014 INI. 

HUBUNGI SAYA SEKARANG!


Fb: NURUL ANDELIANA
Email: yellow_adam2011@yahoo.com
No. Hp: 014-7314807
ID No.: 897321
Kawasan COD: Sitiawan-Manjung-Lumut-Pangkor

Tuesday, March 4, 2014

HOTEL KEDUA DI BANDUNG - FAVE HOTEL JALAN BRAGA

Assalammualaikum semua

Jom sambung balik kembara saya di bumi Indonesia. nak cerita pasal hotel kedua, yang best, yang dalam mall, yang WIFI nya laju.. best!

Saya yang decide nak duduk hotel ni hari ketiga saya di Bandung. Hotel ni di tengah kota, di sekitar jalan braga yang penuh dengan kedai lukisan.. Lukisan dia masyaallah cantik dan MURAAAAAAAAAAHHHH sangat.. saya dapat beli lukisan surah al falaq dengan harga RM100 lebih kurang. masa dekat malaysia dulu penah tanya lukisan macam tu RM500+.. nampak tak perbezaan harga di situ.. mak siap borong 2 lukisan, adik borong 1.. balik tu kami mengangkut lukisan jelah hihi



Hotel ni murah je.. Semalam dalam RM130. Booked 3 bilik, 1 untuk mak abah, 1 untuk me+husband and twin and 1 for apit and angah. tempat makan dekat je.. turun tingkat bawah, ade kedai dalam mall.. xpon jalan depan sket ade Wendy (sedap!). Boleh jalan kaki ke pasar baru hokeyhh. hari ketiga tu saya gamble je ngan husband and twin naik angkut ke Pasar Baru, then jalan kaki balik ke hotel ikut celah2 kampung orang. best sebab boleh lihat pemandangan rumah2 golongan biasa di Bandung. Mulut kene rajin bertanya la (every 5 minit saya benti tnya orang jalan balik hotel, jangan risau, orang di bandung sangatlah sopan, mmg x same ngan indon yang datang Malaysia)

Malam tu siap g spa dalam hotel ni. X mahal sangat around RM60 je untuk massage and body scrub. Boleh search Favehotel and book dekat diorang nye website.

Saya bagi 9/10 bintang untuk hotel ni!





Monday, March 3, 2014

PROMOSI ESP BUY 6 FREE 1 (MARCH 2014)


 Promosi hebat bulan March 2014 ini ! 
beli 6 free 1 siap dapat free membership.
kelebihan join member :

1- cash bonus sehingga 21%
2- ada peluang untuk car bonus 
3- peluang untuk trip ke luar negara secara percuma (next year ITALY okeyh) @ buat umrah untuk muslim 

hebat kan ? 
mana tau, dengan promo esp ini, anda bakal mendapat income sehingga 6 angka tahun depan! 


Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....
ANDELIANA : 014-7314807
FB : Nurul Andeliana
emel : yellow_adam2011@yahoo.com