Thursday, April 28, 2011

:: Main Doorgift Nikah ::

assalammualaikum..



let me review 1 by 1 pasal my nikah day okay..


kita stat dengan main doorgift for tetamu...untuk pengetahuan semua, sy lebih berminat untuk memberi makanan kepada para tetamu..bukan apa, rs selesa dpt menjamu org makan, compared to memberi barangan lain yg belum tentu ade kegunaan nya kepada para tetamu..


ok..main doorgift adalah oreo yg disaluti chocolate yang ditempah dr http://ichachoco.blogspot.com/2011/03/oreo-with-wording-for-liana.html



sy telah menempah sebanyak 100 bijik lengkap dengan box..alhamdulillah..oreo chocolate tu sgtlah sedap..(kak linda, u must try it ok)..oreo tersebut diletakkan di dalam paper bag bersama air zam zam, habbatussauda & apollo layer cake dan diikat reben di mana saya akan letakkan gmbrnya x lame lg..


silalah tempah dr kakak icha choco no (maaf saya betul2 dh terlupa nama akak)..berbaloi2 dan sedap...


so kak linda, kt bawah ni lah coklat nyaa..comel x?



Tuesday, April 26, 2011

:: maafkan daku ::

assalammualaikum..

sy xdpt lg nk update gmbr2 mase nikah haritu..gmbr2 semua di dlm laptop husband tersayang..dan internet broadband sgt lah nazak so mmg x dpt nk upload lg..cerita dh dikarang..cuma nk publish xde gmbr lagi..sedih2

insyaallah dlm next week sy akan pulang terus ke pangkuan husband tersayang..memulakn kehidupan dan kerja yg baru..n hopefully dpt buat n settle all kerja kahwen dgn sempurna..ameen..harap kawan2 dpt doakan kebahgiaan kami..

buat suami tersayang..i really miss u..tggu yana ye hujung mggu ni..love u so much..

Wednesday, April 20, 2011

:: hantaran ::

bismillahirrahmanirrahim..

kita mulakan cerita nikah kita dgn persiapan 2 3 hari sebelum..as u all tahu (or xtau pn xpe) sy br sj pulang dr doha seminggu sebelum sy bernikah..so segala persiapan sy buat dlm keadaan kelam kabut tp alhamdulillah segalanya nmpak lancar..


kita mulakan dgn hantaran..kedua2 belah pihak mendapat sentuhan tangan sy sendiri dan dibantu oleh jiran2 dan sanak saudara..xdelah gah mane..biase2 sahaja..simple, xserabut and mnggunakan bunga segar yg murah..cost utk bunga yg sy gunakan hanya rm180 lengkap dr hantaran, bunga di pelamin,dan bunga tangan..jimat bkn?


untuk hantaran dr belah sy,sy gunakan bunga kekwa ungu sahaja..manakala dr pihak suami mgunakan bunga gerbera berwarna oren kemerahan (cantik sgt bunga ni)..me like..actually banyak sgt idea nk buat hantran ni but memndangkan kekurangan waktu dan peralatan, sy pasrah bila hantaran sy menjadi sangat lah simple.. kebanyakan hantaran makanan adalah sumbangan dari sanak saudara..


lets check it out..


dari pihak perempuan

dari pihak lelaki nnti lah sy upload..

Monday, April 11, 2011

:: 1 bulan yang membahagiakan ::

fuhhh fuhhhh banyak betul habukk..bersawang dh blog ni..ampun ye kawan2.. actually sy sgt2 la bz selepas pulang dr doha haritu..sbb majlis nikah sy, segalanya sy buat sendiri..except for makanan ye.. pelamin sy n husband buat sndiri dibantu oleh my mum n pekerja2 nya..hantaran pn sy buat sendiri which sy akan go thru 1 by 1 later k.. alhamdulillah..majlis nikah yg sungguh simple ni berjalan ngan lancar..im thinking of renting sume brg2 nikah sy..bantal nikah n veil..ade sesiapa yg nk rent x? now sy stil kt ofis..boring rasenya..pening kepala wt kerja yg berlambak ni rindu sgt2 kt husband..terpaksa PJJ buat sementara waktu ni..ampunkan yana ye syg..love u so muchh.. nnti sy merepek lg ye..buat semua yg wish tahniah, terima kasih..jemput dtg ye 11 jun ni (kak ryehanna wajib dtg ngan baby comeii tu ye hehe)