Tuesday, December 13, 2011

:: sabun beras dari thailand ::

ade sape2 penah pakai sabun ni?

last week my mum n dad pegi bercuti kt Hadyai..
pastu my mum beli sabun ni..wangi bau die..
my mum said bleh ilangkan jeragat suma..
maklumla makyung skrg kan kulit makin buruk..hormon x bape nk stabil
ngan stretchmark yg sgt teruk nye...

so skrg tgh try pakai produk ni..
hopefully berkesan..
ameennn

Sunday, December 11, 2011

:: 33 weeks ::

52 days to go....

perut cm nk meletup dh kan? ramai yg ckp perut aku besar..nk wt cmne dh 2 org kt dlm tu kan..but ade jgk yg ckp kecik kalu nk dibandingkan ngan org lain yg prgnt twin

bgn pagi td ngan mata sepet sbb x cukup tido..both babies mengeras sepanjang mlm..braxton hicks kot..cuak dh mlm td..tgk cinta hati tdo nyenyak je..x smpai hati nk gerak..huhu

hopefully lepas ni babies dh x mengeras sgt dh mlm2..sakit wooo

Sunday, December 4, 2011

:: Tragedi November ::

Assalammualaikum..

Takde idea lansung nk tulis ape kt blog..dok rajin menerjah blog org lain sahaja..plus keadaan diri yg semakin menggemuk dan menegang hoho..

Last week aku dimasukkan ke dalam wad selama 3 hari 2 mlm..seksa rasenye duduk kt wad..terperuk je..but yg best kaki yg bengkak terus surut sbb dok terbaring je..jalan kurang..

Dan yg paling menyeksakan adalah sbb bontot dicucuk Dexa utk matangkan paru2 baby kot2 aku kene lahirkan baby pramatang sbb kandungan baru 31 mggu (less than 8 months)..sakitnye hanya org yg lalui je yg tahu..first injection aku dpt kt klinik kesihatan..suma gara2 aku mengadu aku sakit kepala pukul 330 pagi tu..mebe sbb mkn kambing golek kt kenduri kot..but tekanan darah suma normal..doc risau so terpaksa tahan aku dkt wad..first injection tu dh rs sakit dh around 10minutes cmtu..pastu dh ok..terpksa naik ambulans g hosp n suami follow blkg ngan kereta..ms ni emosi mmg terganggu sgt sbb risau kene beranak awl..takut baby kene msk incubator suma..

Smpai je kt hosp terus masuk Labor Room..check CTG anak..degupan jantung diorg Alhamdulillah ok..yg kelakarnye doc yg bertugas mmber sekolah aku,Dr Faizah Syuhadah..merasa la mmber sendiri yg check perut aku yg penuh stretchmark ni (teruk gila ok)..

After 2 hours cmtu, diorg bwk aku g wad..terpaksa tukar uniform pink..nmpk aku besar gila dlm uniform..husband dtg teman smpai kol 3 cmtu pastu aku plak pksa die blk sbb sian tgk die letih..plus xde laki lain pn teman bini diorg..(husband, I lap u so much ok..thx sbb jaga I bebaik J )

Malam tu kol 11 cucuk Dexa utk kali ke-2..masyaallah..sakitnye..stgh jam rs sakit kt tulang bontot tu..cl husband nanges2 sbb sakit sangat..(sejak kawen aku mmg jd sorg yg x tahan sakit..asyik nk mengada manje ngan husband..husband plak jenis melayan je..makin mengada la aku)..

First time jugak sejak masuk wad, kencing aku diorg dpt trace ade gula..masuk wad negative,dah kene tahan tu positive plak..adoyai..sbb tu kot diorg tahan aku 2 mlm..and merasa la aku jd bahan ujikaji sbb twin pregnancy kan..org ni dtg nk pegang perut,sorg lag ink dgr degupan jantung..ngan ade bebudak pelatih nk exam lg (dekat 10 org kerumun katil aku)..but doc n nurse suma ok la..layanan diorg ok..so xde probs la ddk wad manjung ni kan..

After 3 days, dptla kuar dr wad..lega gila rs dpt hirup udara luar..benda pertama aku cr is mcflurry oreo haha dasar gemok..seb baik husband layankan aje (tQ again husband..love u so much)

Banyak plak celoteh harini..xde mood nk keje..mood nk ddk uma lepak tgk tv ja..husband plak xdak..ade kursus scuba kt Yan Kedah smpai jumaat huhu..satgi nk g scan..mudah2an suma ok..

Take care..adios

Thursday, November 17, 2011

:: pengalaman mengandung saya ::


Cewaahh..tajuk macam dh beranak kan..padahal baru masuk trimester ke-3..alhamdulillah dari trimester pertama sampailah ke saat ini, aku x diserang oleh alahan yg teruk..jalan pn masih laju smpai kene sound ngan mmber2 sekerja sbb jalan lagi laju dari diorg..mudah2an smpai bersalin la dipermudahkan oleh Allah…ameennn

Trimester Pertama..

Masa first2 tau tu..nafsu makan aku mmg mencanak2..padahal masa tu dh nk kenduri bersanding (kire ms bersanding tu muka mmg sgt la tembam). Berat badan mmg naik sangat ms tu..rs berat dh smpai 58 kilo or 60 kilo cmtu..msk je bln ke3 aku dh stat loya..tp mmg xteruk (Alhamdulillah)..Cuma xleh bau masakan..muntah pon x smpai la 10kali..mmg xteruk pn..syukur sesangat ..Cuma rs nk muntah tp x muntah..keadaan tu smpai la aku msk 4 bln cmtu..

Trimester kedua

Masuk ke trimester ni..berat aku makin turun..muka pn cengkung..balik kg suami ramai gak la yg tegur muka dh cengkung..kire berat naik tu berat baby n air ketuban je..ape2 pn aku bersyukur sbb baby naik jugak berat n mmbesar dgn sihat even nurse dok ckp baby aku kategori kecik la..yela..dh ade 2 baby kongsi Rahim yg same..mesti la sendat sket perut n susah sket nk membesar kan..HB aku mmg x penah naik..ms awl2 tu je 11..makin lame makin turun..sentiasa merah je Hb..dh mkn hati suma pon x naik..try IBERAT pn x jalan jugak..pasal HB ni mmg aku runsing sket la..tp ape2 pn baby membesar la jugak even maknye pucat setiap hari..pastu aku plak kene keputihan..xtau la kenapa tp nasib baik la x serius mana..ditambah plak dr suspect aku ade tiroid..bape kali tah kene amik darah..pas makan ubat tiroid tu dh normal balik (Alhamdulillah la kan)..

Trimester Ketiga..

Berat aku just naik 300 gram je dlm 2 mggu which supposely aku naik 2 kilo dlm 2 minggu..tp berat baby naik..so maknenye berat aku la menurun..jenuh kene pakse ngan husband mkn mkn mkn..tp bile aku mkn (dgn perut sendat) mesti aku sendawa kuar muntah sket n masuk balik (dpt bygkn x?)..pedih je rs..so cmna aku nk mkn..rs nk mkn tu mmg la ade..Cuma perut tu sendat la sesangat..cik abg pulak ckp..perut x besar lg..t lg beso..nurse pn ckp nk compare perut aku ngan org yg prgnt twin yg lain, perut aku mmg kecik sket la..lebih sket je dr org mengandung normal..baby pn skrg sorg 1.5kilo and sorg lg 1.2kilo (29mggu)..mggu dpn br nk g scan sekali lg ngan pakar hosp manjung utk check saiz n berat baby yg sebetulnye..kalu org lain sepanjang mengandung 7 bln baru 4 or 5 kali g check up..aku plak dh hampir 30kali kot..ngan check up kt KKIK 2 mggu skalinye..pastu check up ngan pakar kt hosp 2 mggu skali..scan ngan pakar kt hosp pn 2 mggu skali..mmg kerap sgt..and dtgla seawall 715 pagi pn, aku mesti keluar lmbt punye..haiyyaaa..n rsnye aku pn dh jd bahan ujikaji kt hosp sbb kes twin x de la ramai sgt kan dlm setahun..so bile dr scan je ade je dr pelatih pn dok tgk same ms scan tu..hoho..beranak t xtau la mcm mane kan..harap2 dpt beranak normal n pelatih pn x ramai la menyaksikannye (malu den..)

Panjang plak coretan kali ni..smpai bertemu di next entry..take care semua..

Monday, November 7, 2011

:: Hai ::



Assalammualaikum..

Lame rasenye x berblogging..dek kerana line broadband yg dipotong kerana kesengalan broadband yg ade limit skrg, then dekat office pon xleh nk bkk blogspot sbb kene sekatan jalanraya..but ttbe je ms raya aji aritu blogspot dh leh dibuka kt ofis so mari kita gunakan kesempatan yg ade utk berblogging hohoho..

Alhamdulillah, kandungan saya telah mencecah 28 minggu..tggl 86 hari sahaja lg utk bergelar ibu..x sabar rasenye..persiapan pulak dh dibuat sedikit demi sedikit..sbb nye baby kembar..so bajet pn double lah kan..beli ape yg penting dahulu..then br beli yg x berapa nk penting..

Skrg sy tengah memikirkan produk bersalin mana yg ptt diambil..mak sarankan beli jamu mak dara..but the price mmg mahal sket la..(over the bajet actually)..RM350..tgh tgk bajet cukup ke x..doakan saya lah ye..

Dh lame x menulis pastu otak pn beku..dok mengadap keje costing yg mmbebankn otak lg..haiyyaa..harap masih x terlambat utk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA utk semua dari sy sekeluarga..TAKE CARE

Sekadar selingan..gambar babies yg ditangkap ketika scan tempoh hari di Manjung Specialist

Wednesday, August 3, 2011

:: salam ramadhan ::

salam semua..


wahh..lame betul rasenye tak menulis blog..sekadar blogwalking sahaja..mood utk menulis mmg x ade..malam ni sbb rase sunyi sangat..(cik abang keje di over the sea sane) so mood menulis tu kembali secara tiba2..

alhamdulillah, kandungan saya mencecah 3 bulan setengah..baru selesai scan buat kali ke3 semalam..both of my babies ok..sihat..membesar dengan jayanya..si adik lebih besar dr yang no 1..(based on kedudukan, adik di atas). kedua2 nya melambaikan tangan to their papa..sorg angkat dua2 belah tangan..then sorg lagi angkat sebelah..x smpai seminit, yg adik tunjuk penumbuk kt papa..hahaha

about puasa..2 hari terawal sahaja sy berpuasa..today dengan jujurnya mmg x mampu puasa..dinasihatkan pon untuk tidak berpuasa selepas diserang oleh jantung yg berdegup pantas secara tiba2 (dh lupa nama scientificnya) smpai berpeluh2 dibuatnya..alhamdulillah x smpai tahap pengsan..doktor ckp mungkin terlalu lapar or stress or terlampau letih..oksigen x sampai kt otak..risau sgt babies x dpt oksigen..so i have to sacrifice kt situ..puasa if termampu sahaja..nasib baik encik suami dh janji nk teman ganti puasa nnti (hopefully)

next week im going to kuching..hornymoon di bulan puasa haha..hope sumenya selamat..ameeenn

Tuesday, June 28, 2011

:: andy dan pregnancy ::

alhamdulillah, im approaching 10 weeks this coming monday..so far segalanya berjalan dgn lancar..dan hopefully kedua2 baby saya akan terus bertahan..

terima kasih kepada encik suami yg begitu memahami keletihan dan kemalasan si isteri :)

dan terima kasih utk semua yg mendoakan..doakan sy dan bayi2 sy selamat :) ameen

Sunday, June 12, 2011

:: 11 June 2011 ::

tq for coming babe!!

Thursday, May 5, 2011

:: lantern utk dijual ::




sape berminat sila tgglkn komen ye..ade 4 kaler n berbeza saiz..diperbuat dr kain bkn paper k.. murah sahaja..

:: i miss u husband ::


husband outstation smpai ahad ni..time sy di perak, husband pulak kene g kl..rindu sgt2..semoga segaalanya berjalan lancar..

owh ye.. sy dlm proses membuat veil.. doakan sy berjaya ye..

Wednesday, May 4, 2011

:: hantaran dari pihak lelaki ::






banyak lg tp x jmpe plak pic

Thursday, April 28, 2011

:: Main Doorgift Nikah ::

assalammualaikum..



let me review 1 by 1 pasal my nikah day okay..


kita stat dengan main doorgift for tetamu...untuk pengetahuan semua, sy lebih berminat untuk memberi makanan kepada para tetamu..bukan apa, rs selesa dpt menjamu org makan, compared to memberi barangan lain yg belum tentu ade kegunaan nya kepada para tetamu..


ok..main doorgift adalah oreo yg disaluti chocolate yang ditempah dr http://ichachoco.blogspot.com/2011/03/oreo-with-wording-for-liana.html



sy telah menempah sebanyak 100 bijik lengkap dengan box..alhamdulillah..oreo chocolate tu sgtlah sedap..(kak linda, u must try it ok)..oreo tersebut diletakkan di dalam paper bag bersama air zam zam, habbatussauda & apollo layer cake dan diikat reben di mana saya akan letakkan gmbrnya x lame lg..


silalah tempah dr kakak icha choco no (maaf saya betul2 dh terlupa nama akak)..berbaloi2 dan sedap...


so kak linda, kt bawah ni lah coklat nyaa..comel x?



Tuesday, April 26, 2011

:: maafkan daku ::

assalammualaikum..

sy xdpt lg nk update gmbr2 mase nikah haritu..gmbr2 semua di dlm laptop husband tersayang..dan internet broadband sgt lah nazak so mmg x dpt nk upload lg..cerita dh dikarang..cuma nk publish xde gmbr lagi..sedih2

insyaallah dlm next week sy akan pulang terus ke pangkuan husband tersayang..memulakn kehidupan dan kerja yg baru..n hopefully dpt buat n settle all kerja kahwen dgn sempurna..ameen..harap kawan2 dpt doakan kebahgiaan kami..

buat suami tersayang..i really miss u..tggu yana ye hujung mggu ni..love u so much..

Wednesday, April 20, 2011

:: hantaran ::

bismillahirrahmanirrahim..

kita mulakan cerita nikah kita dgn persiapan 2 3 hari sebelum..as u all tahu (or xtau pn xpe) sy br sj pulang dr doha seminggu sebelum sy bernikah..so segala persiapan sy buat dlm keadaan kelam kabut tp alhamdulillah segalanya nmpak lancar..


kita mulakan dgn hantaran..kedua2 belah pihak mendapat sentuhan tangan sy sendiri dan dibantu oleh jiran2 dan sanak saudara..xdelah gah mane..biase2 sahaja..simple, xserabut and mnggunakan bunga segar yg murah..cost utk bunga yg sy gunakan hanya rm180 lengkap dr hantaran, bunga di pelamin,dan bunga tangan..jimat bkn?


untuk hantaran dr belah sy,sy gunakan bunga kekwa ungu sahaja..manakala dr pihak suami mgunakan bunga gerbera berwarna oren kemerahan (cantik sgt bunga ni)..me like..actually banyak sgt idea nk buat hantran ni but memndangkan kekurangan waktu dan peralatan, sy pasrah bila hantaran sy menjadi sangat lah simple.. kebanyakan hantaran makanan adalah sumbangan dari sanak saudara..


lets check it out..


dari pihak perempuan

dari pihak lelaki nnti lah sy upload..

Monday, April 11, 2011

:: 1 bulan yang membahagiakan ::

fuhhh fuhhhh banyak betul habukk..bersawang dh blog ni..ampun ye kawan2.. actually sy sgt2 la bz selepas pulang dr doha haritu..sbb majlis nikah sy, segalanya sy buat sendiri..except for makanan ye.. pelamin sy n husband buat sndiri dibantu oleh my mum n pekerja2 nya..hantaran pn sy buat sendiri which sy akan go thru 1 by 1 later k.. alhamdulillah..majlis nikah yg sungguh simple ni berjalan ngan lancar..im thinking of renting sume brg2 nikah sy..bantal nikah n veil..ade sesiapa yg nk rent x? now sy stil kt ofis..boring rasenya..pening kepala wt kerja yg berlambak ni rindu sgt2 kt husband..terpaksa PJJ buat sementara waktu ni..ampunkan yana ye syg..love u so muchh.. nnti sy merepek lg ye..buat semua yg wish tahniah, terima kasih..jemput dtg ye 11 jun ni (kak ryehanna wajib dtg ngan baby comeii tu ye hehe)

Saturday, March 12, 2011

:: teaser ::


dengan sekali lafaz..alhamdulillah aku telah bergelar isteri kpd muhammad shamsul bin mat tahil

syukur sgt2 dikurniakn suami penyayang :)

Monday, February 28, 2011

:: 10 hours to go ::

assalammualaikum..

im going back to malaysia tonight..sehari dekat dubai..then on 2 march br smpai msia..doakan keselamatan sy ye kawan2..sedih plak td ms farewell kt ofis..going to miss u all buddy..keep in touch k

10 days to my solemnization..berdebar2..doakan segalanya selamat


last day pic at QA/QC/DCC department

:: leaving to dubai tonight ::

"Home"

I'm staring out into the night,
Trying to hide the pain.
I'm going to the place where love
And feeling good don't ever cost a thing.
And the pain you feel's a different kind of pain.

Well I'm going home,
Back to the place where I belong,
And where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old,
So I'm going home.
Well I'm going home.

The miles are getting longer, it seems,
The closer I get to you.
I've not always been the best man or friend for you.
But your love remains true.
And I don't know why.
You always seem to give me another try.

So I'm going home,
Back to the place where I belong,
And where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old,

Be careful what you wish for,
'Cause you just might get it all.
You just might get it all,
And then some you don't want.
Be careful what you wish for,
'Cause you just might get it all.
You just might get it all, yeah.

Oh, well I'm going home,
Back to the place where I belong,
And where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old.
I said these places and these faces are getting old,
So I'm going home.
I'm going home.

Saturday, February 26, 2011

:: Farewell ::

assalammualaikum semuaa..

kali ni nk cerita pasal farewell bersama teman2 serumah + kak jem + dzihin + azlan semalam..bertempat di holiday villa, japanese & chinese restaurant..first time mkn kt sini..sblm ni mkn kt restaurant lain dlm holiday villa tu dh selalu..

kitorg gerak dr villa 22 jam 730 mlm..menaiki van company..all together ade 8 org semuanya..food mmg maveles..tp kali ni x de gmbr food sbb suma sebok nk mkn sbb lapo..haha..kitorg amik nasik, king prawn, steam fish, mixed vege, sweet & sour soup, spring roll..king prawn die punyelah besar..nyummehhh..

xnk ckp byk2..layan jelah pic ye..


kak fara + kak jem
ex roomate tersyg n azlan
kak mimi + kak shima

and last sekaliii...
yours truly yg gedikkk

Thursday, February 24, 2011

:: tercekik tulang membawa padah ::

assalammualaikum sume..

cewwaaahh tajuk kemain ye...alkisahnye, last friday aku telah tercekik tulang ikan smpai memaksa aku berjumpa ngan doc pakar..dasat x? kemain lagi kan..mentang2 la aku dh nk blk.. saje je nk tgglkn kenangan pahit di qatar cenggini..

so disbb kan terpaksa (aku x rs sakit sgt cuma x selesa la) aku pon gagah kan pergi ke alshefa polyclinic..pergi klinik yg lame, diorg suh g klinik baru sbb kt klinik baru ade pakar ENT.. berkobar2 aku nk g jumpe pakar.. last g pakar ENT dulu ms aku tgkatan 3.. telinga pnye pasal..ni throat plak..

pergi dlm pukul 4 cenggitu.. siap tgkap gmbar dlm lif lagi..hohoo


dan berjumpa dgn doktor ini...doktor dtg lmbt plak ms ni..seb baik doktor ni kelakar..
abes keronkong aku kene godek..siap die bg numb keronkong aku ok.. 1st time rs cmtu.. rs cm ko xleh nk telan pape.. sesak napas pn ade.. siap masuk mirror lagik tp x jumpe.. dan doktor pesan if sakit lagi, sabtu ni mai klinik die nk mskkn kamera.. hope aku dh x skt dh la.. ameenn

14 days to go for my solemnization..berkobar2 ni.. harap sumenya lancar..

4 hari lg nk blk msia..singgah dubai sehari nk beli jubah.. rs cm nk meniaga jubah la.. jubah dak kecik dan perempuan?ade sesiapa nk kirim x?hohooo..

petang ni nk g villagio..jom2..pasni xtau la bila nk smpai villagio lg

owh..atas tu awan tipu hoho

Tuesday, February 22, 2011

:: contest oleh miss tatie ::

Adibah, sy x siapkan lagi contest yang awk tag tu..
sy xde idea nk tulis :(

tp contest ni ade idea sket hohoho

dr miss tatie

Cara-cara nak sertai contest ini adalah :=
1) Anda perlu mencari (atau design sendiri)
- 1 gambar pelamin nikah,
-1 gambar pelamin kahwin,
- concept hantaran
- baju pengantin impian anda
2) Setiap gambar itu haruslah mempunyai caption yang tersendiri
3) Buat satu entry mengenainya, dan entri anda itu haruslah dimulakan dengan ayat ini... "Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana......"

kerana semuaaaa ni menjadi pojaaannn hatikuuu
xde xde
mesti la jd lebih lengkap sbb tercapai impian yg di angankan kan?
tp klu x tercapai pn xpe..janji aku dpt kawen dgn jejaka idaman melaya aku
syukur jela dgn ape yg ade :)

so kita start dgn angan2 mat jenin aku skrg k

PELAMIN NIKAH
pelamin nikah ni yg saya pilih
kenapa ye?

pertamanya..
kaler die sangat lah suweetttt utk org yg suweeettt mcm
(perasan skjp boleh kan?)
keduanyaa..sbb sy boleh DIY pelamin ni
macam mana?
kita tggu dan lihat ye 11 march ni :)

PELAMIN KAWEN
kaler x mau kalah nyahhh...
haa..pelamin kahwin ni yg saya pilih andainya sy banyak duit
(sbb sy x byk duit jadi berangan pon voleyhlah..free kan?)
kenapa ye sy pilih pelamin ni?
sbbbbbb
sy bekerja di tanah arab selama setahun sehingga la saat sy tulis contest ni
(skrg still time kerja tp sy ngulat sket boleh la eh)
and at least sy nk la kene penangan arab sket2 ms majlis sy
(berangan ye sbb pelamin dh pn di book)
ada paham?hhohoho

KONSEP HANTARAN
mcm ni ye..berangan kene lebih tp rsnye bunga x letak byk kot
tp nk jugak gune bunga segar
tak kiraaa!! (smbil jerit kt telinga encik shamsul :P)
selebihnye leh baca dkt sini

BAJU IDAMAN DAKU
tema ala2 arab gitu..
cntik kan cntik kan?
masalahnye aku cr kt sini..
xde pn saiz aku..
yg ade plak..aku x berkenan..cmne??
sedih2

Create a flash banner

http://berkatalahdia.blogspot.com


Monday, February 21, 2011

:: mari memasak kuey tiau goreng simple ::

bahan2 yg diperlukan

kicap
kuey tiau
udang
minyak
telur
sayur2 ( taugeh plg penting tp ms aku msk ni xde taugehh)
cili padi

nak masak die senang saje


mula2 goreng udang dengan myk..


kemudian masukkan kuey tiau
kacau2 sket
kemudian masukkn kicap..
diikuti dgn telur
bagi telur sebati ngan kuey tiau td

last sekali baru masuk sayur

taraaaaa....
simple je kann
takyah nk menumis suma lalalala

:: kucing yang kelaparan ::

assalammualaikum..


ape kabo sume? sehat? harap2 org di kampung sehat lah hendaknye.. 6 hari lg nk balik malaysia.. tak sabornyee rase.. barang2 suma dh pack.. tggl baju nk pakai keje je lg..tu pon aku dh pening takut terlebih kilo..jenuh nk membayor nye pulak karang..

bercerita pasal kucing.. memang banyak la kucing2 yang ade dekat villa yg aku duduk sekarang.. besor2 belaka.. ikutkan hati nak je aku bawak balik kt malaysia satu.. tapi cost nye mahal lah.. nk kene p inject suma lagi..

kucing2 kat sini pandai je tau.. pukul 5 dh terpacak dpn villa aku.. tggu kami blk sbb lapor.. nak nak pulak musim sejuk ni kan.. lagi la deme cepat lapar.. ni ade la aku tgkap gmbr sket..utk kenangan kan.. t terkenang plak kucing yg ade kt sini.. aku kan pencinta manusia opss pencinta alam..

ni la ghupe kucing yg ade dpn pintu villa kami hari2

cubaan kak mimi xnk bagi deme masuk umah
sume tgh tggu makanan
im going to miss u all bebehhh