Thursday, May 28, 2009

:: i am back ::

sudah ade tenet di sitiawan..heheee...

best best..

lalalalaalalaaa

Friday, May 15, 2009

:: perhentian lagi ::

aksi si penerjun yg kunun2 terer terjun dgn kasut


gemuk gemuk dan gemuk lg


hip hip hurray


makan makan makan

Thursday, May 14, 2009

:: holiday at perhentian ::

sunset


our bbq


ye ye sy gemok



bbq kami



mane aku?




nyummy


snorkling


ikan di laut yg cantik


unik kan?


pulau perhentian
(crdt to aizat)


volleyball
tu je gambar wt mase ni
will update later
ade citer best ms holiday ni
kan cik bee kan kan
hahaa

Friday, May 8, 2009

:: mak ::


td aku berjalan2 kt blog org...

aku baca blog sorg gurl ni
lame dh sebenarnya aku intai blog die..
sbb aku ske sgt baca cite die..
bukan menyibuk ok..juz aku rs cm die jujur dlm menulis sbb die x de nk selindung2..even perkataan te*ek yg aku rs cm aku pon x sggup nk tulis cmtu, die tulis.. tp best..
crdt to her.. sila la baca.. aku pon boleh nanges bile baca *cengeng kan*

cerita pasal mak.. esok mother's day kan?

tp sedeyh sbb xleh nk celebrate ngan mak sbb esok aku nk g pulau perhentian..bercuti..hooyeehh *clap clap hand*

nak cerita pasal bonda yg ku sayang ni..sampai esok pon x abes rasenye.. sbb byk sgt nk dikongsi sepanjang 23 tahun 5 bulan aku lahir kt dunia ni.. ok lets start..

mak aku lahir same tarikh ngan tun dr mahathir.. 20 disember 1966.. muda belia lg sbb klu aku jalan ngan die je.. mesti org ckp kakak.. pastu mak akan gelak2 sambil ckp.. "jgn ckp gitu nnti minah ni jeles" ..ye ye mak..mmg sy jeles sbb mak nampak muda.. apekah rahsianya? muahaha

mak aku ni lahir dlm family yg dh bercerai berai.. atuk ade bini 2.. nenek aku bini no 2.. pastu cerai.. kecik2 lg mak aku ddk ngan nenek die aka moyang aku tok che ma *innalillah* .. pastu nenek aku kawen lg.. dpt la makcik2 aku yg 3 org tu tp sorg meninggal eksiden.. sedih sgt..

mak aku sorg je yg ddk ngan moyang aku.. sampaikan moyang aku ni dipanggil emak.. moyang aku sgt manjekan die.. sampai memasak pon xleh.. tp ye la.. ms tu susah kan.. moyang aku pesawah je.. mak aku ni cerdik sebenarnye tp xde peluang nk smbg belajar even atuk aku dok pakse2.. atuk aku cikgu.. even die x jaga mak aku pon.. die slalu anta baju2, kasut n segala benda kt mak aku.. kdg2 smpai org pelik.. mak aku susah, tp g sekolah x pakai kasut plastik tu.. pakai kasut mahal2 *time tu la kan*

okay.. enuf psl die kecik2.. mak aku kawen muda.. muda sgt2.. after spm trus kawen.. sbb tu kot die xbg aku kawen awl.. muahaha.. kawen to encik abu bakar aka ayah aku.. a year after that dapat la aku yg gedik ni.. anak tunggal perempuan mestila gedik kan.. a year after that dapat pulak adik aku.. andealif tu.. hidup kami x senang time ni.. ssh.. yela.. ayah aku berniaga kecik2 je.. sbb ape? ayah aku degil x nk msk maktab even die nye stpm ok.. sbb die xnk jd cekgu.. cikgu yg garang hihii.. ayah aku garang ok.. mak dulu pon garang.. batang paip getah tu, hanger sume jd bahan nk pukul aku n angah yg nakal.. mmg nakal pon.. budak2 kan.. mase ni nenek belah ayah aku ade.. duduk ngan kami.. nakal gile kitorg.. slalu lawan ckp mereka ber3..
mak aku pandai memasak.. buktinya korg dtg sendiri umah aku.. plus mak aku kn chef kt restoran ayah aku.. hheehe... ckp je korg nk makan ape.. sume mak aku leh tibai masak.. n mak aku adelah ibu yg kelakar.. serius.. sape2 yg penah dgr cte mak aku.. cnfrm tau.. ade gak 2-3 org dtg tdo uma aku.. sume ckp terasa mak aku cm mak diorg gak.. siap ade kwn aku tu jumpe mak aku peluk2 cium lg.. n mak aku agak sporting la.. sume kisah cinta aku die tau..

dulu masa kecik2, ms time mak aku garang gile.. aku siap penah mintak kt tuhan suh amik mak aku sbb slalu pukul aku.. budak2 kan xtau ape.. tp aku nyesal gile2 skrg.. aku lg rela tuhan amik nyawa aku dr amik nyawa die.. sbb mak aku adalah segala2nya bg aku.. die sentiasa ada time aku susah.. time aku sakit.. time aku putus cinta.. kdg2 bile aku bercinta x ingat dunia sekali pon.. die sentiasa ada even aku jarang cntct die.. even aku penah n selalu lawan ckp die pon.. die sentiasa syg kt aku.. sentiasa bg duit poket lebeh.. owh til now die stil bg duit banje kt aku.. beli everything kt aku...

semalam mak aku ckp.. die tgh tgk gambar aku.. tgh dok bayangkan aku yg skrg dh gemok.. die ckp aku nye muka mesti dh sama cm die.. sbb aku dh gemokk... hihii.. dh sebulan lebih aku x balik.. rindu sgt kt mak.. nk blk peluk cium mak.. nk tdo celah ketiak mak.. nk kemas umah ngan mak.. nk duduk tepi kolam dgn mak.. nk kacau mak masak.. rindunye.. rs nk nanges plak.. huhuu

rs cm nk tulis lg tp otak dh x function.. utk mak.. thx for everything.. ur love.. ur attention.. ur money.. i really love u mum.. xde sape leh ganti mak kt dunia ni.. along balik ni, mak msk sedap2 ye hihiiii

Thursday, May 7, 2009

:: mari posing ::

ni berukk
beruk makan nasi goreng yg aku masak
dia ckp
"giler sedap smpai menjilat tupperware"
ni si penggoreng nasi goreng g dimakan oleh beruk


ni ikan yg lahap memakan roti cik ti


ni org gilak posing





Wednesday, May 6, 2009

:: bukit cherakah ::


last week (sabtu)
cik dee,cik ti,cik tap & cik bee
mengembalikan zaman kegemilangan kanak2 dgn menaiki
beskal kt bukit cekarah

terbakar lemak2 kt badan den
dek terpakse mengayuh beskal
menaiki bukit
fuhh
penat giler weh


pastu tgk linda onn mengacara rancangan memasak
tgh2 panas
kesiyaannn


ni jerk pic yg ade yg leh dipertontonkan
yg lain 18SX
muahahahaa


cubaan membunuh diri tetapi tidak berjaya
sbb air cetek beno

cinta sejenis hahaa

Tuesday, May 5, 2009

:: update ::

cik zati
aku nk gambo bukit chekarahh
cpt la antaa
uhuukkk
nota kaki:
langau2..aku dh tau sape ko..
sorg keje kt jkr manjung
sorg g br tamat uitm
aku x kesah korg nk bace
tp perlu ke ek jd reporter?
sendiri mau ingat la ek