Saturday, December 12, 2009

:: beriadah ::




di suatu ptg di hari minggu
berjogging bersama mak n kazen yg annoying
why annoying?
sbb aku slalu kene buli ngan die
chaitt
owh he stay with me cz mak die g haji
manyak ganas la ini org
haiyaaakkk!!


:: merepek ::

cantik tak payung baru aku?
jeng3
murah aje..puas cr kt merata2
jumpe kt kedai ekonomi
chaitt

Saturday, November 21, 2009

:: meet my new son-casey ::



comel x?

:: refresh ::

lamenyer x update
rindu betul kt blog ni
aku just jd silent reader je kt blog kwn2
sory ye

Monday, July 6, 2009

rest in peace jojo ku syg

today hari yg agak menyedihkan bagi aku..
aku kehilangan seekor kucing mix persian bernama jojo..
jojo ni actually my neighbour punye kucing tp disebabkan jojo ni xnk kt tuan die..jojo pon selalu la merempat kt uma aku..makan tdo sume kt uma aku...siap everyday tggu aku blk dr keje lg..

but starting from diz morning jojo dah xde..aku pon xtau kenapa die mati..siyes aku terkejut sgt bile abah ckp "jojo dh xde"..aku tgk mayat die ade kt dpn uma..stil lembik..means baru je die mati...mak said pg td jojo mengiau...tp jojo xleh bangun..tak tahu kenapa..but mmg nmpk dr awl jojo ade kt uma aku..die mmg mcm xsihat...

aku rs sedih sgt sbb smlm jojo nk mkn mknn kitten omeh but aku x bg..then aku nmpk jojo tggu je kt luar bilik aku..im sory jojo...sory sbb xdpt layan kau dgn baik n x dpt nk bg ape yg kau nak...

jojo...i really mish u..aku harap kau bahgia disisi Yang Esa
(crying again)

Sunday, June 28, 2009

:: finally ::

dah lame rasenye x sentuh belog ni... busy je memanjang
(padahal goyang kaki je keje)
nk tempek pic 2 ekor kucing neh...
tp bkn aku punye... aku pinjam aje.. still hoping that it could be mine 1 day..




hye...my name is betty



and this is OMEH

si nakal yg selalu mencuit hati

manje bile nk tdo..

seronok tau dpt main dgn kucing2 or other pets

cz aku mmg jenis ske membela binatang

rs cm sejuk je hati dpt tgk diorg

see ya again

muahhhhhxx

Thursday, May 28, 2009

:: i am back ::

sudah ade tenet di sitiawan..heheee...

best best..

lalalalaalalaaa

Friday, May 15, 2009

:: perhentian lagi ::

aksi si penerjun yg kunun2 terer terjun dgn kasut


gemuk gemuk dan gemuk lg


hip hip hurray


makan makan makan

Thursday, May 14, 2009

:: holiday at perhentian ::

sunset


our bbq


ye ye sy gemok



bbq kami



mane aku?




nyummy


snorkling


ikan di laut yg cantik


unik kan?


pulau perhentian
(crdt to aizat)


volleyball
tu je gambar wt mase ni
will update later
ade citer best ms holiday ni
kan cik bee kan kan
hahaa

Friday, May 8, 2009

:: mak ::


td aku berjalan2 kt blog org...

aku baca blog sorg gurl ni
lame dh sebenarnya aku intai blog die..
sbb aku ske sgt baca cite die..
bukan menyibuk ok..juz aku rs cm die jujur dlm menulis sbb die x de nk selindung2..even perkataan te*ek yg aku rs cm aku pon x sggup nk tulis cmtu, die tulis.. tp best..
crdt to her.. sila la baca.. aku pon boleh nanges bile baca *cengeng kan*

cerita pasal mak.. esok mother's day kan?

tp sedeyh sbb xleh nk celebrate ngan mak sbb esok aku nk g pulau perhentian..bercuti..hooyeehh *clap clap hand*

nak cerita pasal bonda yg ku sayang ni..sampai esok pon x abes rasenye.. sbb byk sgt nk dikongsi sepanjang 23 tahun 5 bulan aku lahir kt dunia ni.. ok lets start..

mak aku lahir same tarikh ngan tun dr mahathir.. 20 disember 1966.. muda belia lg sbb klu aku jalan ngan die je.. mesti org ckp kakak.. pastu mak akan gelak2 sambil ckp.. "jgn ckp gitu nnti minah ni jeles" ..ye ye mak..mmg sy jeles sbb mak nampak muda.. apekah rahsianya? muahaha

mak aku ni lahir dlm family yg dh bercerai berai.. atuk ade bini 2.. nenek aku bini no 2.. pastu cerai.. kecik2 lg mak aku ddk ngan nenek die aka moyang aku tok che ma *innalillah* .. pastu nenek aku kawen lg.. dpt la makcik2 aku yg 3 org tu tp sorg meninggal eksiden.. sedih sgt..

mak aku sorg je yg ddk ngan moyang aku.. sampaikan moyang aku ni dipanggil emak.. moyang aku sgt manjekan die.. sampai memasak pon xleh.. tp ye la.. ms tu susah kan.. moyang aku pesawah je.. mak aku ni cerdik sebenarnye tp xde peluang nk smbg belajar even atuk aku dok pakse2.. atuk aku cikgu.. even die x jaga mak aku pon.. die slalu anta baju2, kasut n segala benda kt mak aku.. kdg2 smpai org pelik.. mak aku susah, tp g sekolah x pakai kasut plastik tu.. pakai kasut mahal2 *time tu la kan*

okay.. enuf psl die kecik2.. mak aku kawen muda.. muda sgt2.. after spm trus kawen.. sbb tu kot die xbg aku kawen awl.. muahaha.. kawen to encik abu bakar aka ayah aku.. a year after that dapat la aku yg gedik ni.. anak tunggal perempuan mestila gedik kan.. a year after that dapat pulak adik aku.. andealif tu.. hidup kami x senang time ni.. ssh.. yela.. ayah aku berniaga kecik2 je.. sbb ape? ayah aku degil x nk msk maktab even die nye stpm ok.. sbb die xnk jd cekgu.. cikgu yg garang hihii.. ayah aku garang ok.. mak dulu pon garang.. batang paip getah tu, hanger sume jd bahan nk pukul aku n angah yg nakal.. mmg nakal pon.. budak2 kan.. mase ni nenek belah ayah aku ade.. duduk ngan kami.. nakal gile kitorg.. slalu lawan ckp mereka ber3..
mak aku pandai memasak.. buktinya korg dtg sendiri umah aku.. plus mak aku kn chef kt restoran ayah aku.. hheehe... ckp je korg nk makan ape.. sume mak aku leh tibai masak.. n mak aku adelah ibu yg kelakar.. serius.. sape2 yg penah dgr cte mak aku.. cnfrm tau.. ade gak 2-3 org dtg tdo uma aku.. sume ckp terasa mak aku cm mak diorg gak.. siap ade kwn aku tu jumpe mak aku peluk2 cium lg.. n mak aku agak sporting la.. sume kisah cinta aku die tau..

dulu masa kecik2, ms time mak aku garang gile.. aku siap penah mintak kt tuhan suh amik mak aku sbb slalu pukul aku.. budak2 kan xtau ape.. tp aku nyesal gile2 skrg.. aku lg rela tuhan amik nyawa aku dr amik nyawa die.. sbb mak aku adalah segala2nya bg aku.. die sentiasa ada time aku susah.. time aku sakit.. time aku putus cinta.. kdg2 bile aku bercinta x ingat dunia sekali pon.. die sentiasa ada even aku jarang cntct die.. even aku penah n selalu lawan ckp die pon.. die sentiasa syg kt aku.. sentiasa bg duit poket lebeh.. owh til now die stil bg duit banje kt aku.. beli everything kt aku...

semalam mak aku ckp.. die tgh tgk gambar aku.. tgh dok bayangkan aku yg skrg dh gemok.. die ckp aku nye muka mesti dh sama cm die.. sbb aku dh gemokk... hihii.. dh sebulan lebih aku x balik.. rindu sgt kt mak.. nk blk peluk cium mak.. nk tdo celah ketiak mak.. nk kemas umah ngan mak.. nk duduk tepi kolam dgn mak.. nk kacau mak masak.. rindunye.. rs nk nanges plak.. huhuu

rs cm nk tulis lg tp otak dh x function.. utk mak.. thx for everything.. ur love.. ur attention.. ur money.. i really love u mum.. xde sape leh ganti mak kt dunia ni.. along balik ni, mak msk sedap2 ye hihiiii

Thursday, May 7, 2009

:: mari posing ::

ni berukk
beruk makan nasi goreng yg aku masak
dia ckp
"giler sedap smpai menjilat tupperware"
ni si penggoreng nasi goreng g dimakan oleh beruk


ni ikan yg lahap memakan roti cik ti


ni org gilak posing





Wednesday, May 6, 2009

:: bukit cherakah ::


last week (sabtu)
cik dee,cik ti,cik tap & cik bee
mengembalikan zaman kegemilangan kanak2 dgn menaiki
beskal kt bukit cekarah

terbakar lemak2 kt badan den
dek terpakse mengayuh beskal
menaiki bukit
fuhh
penat giler weh


pastu tgk linda onn mengacara rancangan memasak
tgh2 panas
kesiyaannn


ni jerk pic yg ade yg leh dipertontonkan
yg lain 18SX
muahahahaa


cubaan membunuh diri tetapi tidak berjaya
sbb air cetek beno

cinta sejenis hahaa

Tuesday, May 5, 2009

:: update ::

cik zati
aku nk gambo bukit chekarahh
cpt la antaa
uhuukkk
nota kaki:
langau2..aku dh tau sape ko..
sorg keje kt jkr manjung
sorg g br tamat uitm
aku x kesah korg nk bace
tp perlu ke ek jd reporter?
sendiri mau ingat la ek

Wednesday, April 29, 2009

:: jiwa kacau ::


Kenapa kita menutup mata ketika kita tidur ?
Kenapa kita menutup mata ketika kita menangis ?
Kenapa kita menutup mata ketika kita membayangkan sesuatu ?
Kenapa kita menutup mata ketika kita berciuman ?
Hal hal yang terindah di dunia ini biasanya tidak terlihat...

Ada hal hal yang tidak ingin kita lepaskan
dan ada orang orang yang tidak ingin kita tinggalkan
Tapi ingatlah, melepaskan bukan bererti akhir dari dunia
melainkan awal dari kehidupan yang baru

Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis
Kebahagiaan ada untuk mereka yang telah disakiti
Kebahagiaan ada untuk mereka yang telah mencari dan telah mencuba
Kerana merekalah yang bisa menghargai
Betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka

Cinta adalah ketika kamu menitikkan air mata,
tetapi masih peduli terhadapnya
Cinta adalah ketika dia tidak mempedulikanmu,
kamu masih menunggunya dengan setia
Cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan
kamu masih boleh tersenyum sambil berkata,
Aku turut berbahagia untukmu

Apabila cintamu tidak berhasil, bebaskanlah dirimu
Biarkanlah hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas lagi
Ingatlah, kamu mungkin menemukan cinta dan kehilangannya...
Tetapi saat cinta itu dimatikan, kamu tidak perlu mati bersamanya...
Orang yang terkuat bukanlah orang yang selalu menang dalam segala hal
Tetapi mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh...

Entah bagaimana, dalam perjalanan kehidupanmu,
Kamu akan belajar tentang dirimu sendiri dan suatu saat kamu akan menyedari
Bahawa penyesalan tidak seharusnya ada di dalam hidupmu
Hanyalah penghargaan abadi atas pilihan pilihan
kehidupan yang telah kau buat
Yang seharusnya ada di dalam hidupmu

Sahabat sejati akan mengerti ketika kamu berkata, Aku lupa
Sahabat sejati akan tetap setia menunggu ketika kamu berkata,
Tunggu sebentar
Sahabat sejati hatinya akan tetap tinggal, terikat kepadamu
ketika kamu berkata, Tinggalkan aku sendiri
Saat kamu berkata untuk meninggalkannya,
Mungkin dia akan pergi meninggalkanmu sesaat,
Memberimu waktu untuk menenangkan dirimu sendiri,
Tetapi pada saat saat itu, hatinya tidak akan pernah meninggalkanmu
Dan sewaktu dia jauh darimu, dia akan selalu mendoakanmu dengan air mata

Lebih berbahaya mencucurkan air mata di dalam hati
daripada air mata yang keluar dari mata kita
Air mata yang keluar dari mata kita dapat dihapus,
Sementara air mata yang tersembunyi,
Akan menggoreskan luka di dalam hatimu
yang bekasnya tidak akan pernah hilang...

Walaupun dalam urusan cinta, kita sangat jarang menang,
Tetapi ketika cinta itu tulus...
meskipun mungkin kelihatannya kamu kalah,
Tetapi sebenarnya kamu menang kerana kamu dapat berbahagia
sewaktu kamu dapat mencintai seseorang
Lebih dari kamu mencintai diri kamu sendiri...

Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang
Bukan kerana orang itu berhenti mencintai kita
Atau kerana ia tidak mempedulikan kita
Melainkan saat kita menyadari bahawa orang itu
Akan lebih berbahagia apabila kita melepasnya
Tetapi apabila kamu benar benar mencintai seseorang,
Jangan dengan mudah kita melepaskannya
Berjuanglah demi cintamu... Fight for your dream !
Itulah cinta yang sejati...

Bukannya seperti prinsip Easy come.. Easy go...
Lebih baik menunggu orang yang benar benar kamu inginkan
Daripada berjalan bersama orang yang tersedia
Lebih baik menunggu orang yang kamu cintai
Daripada orang yang berada di sekelilingmu
Lebih baik menunggu orang yang tepat
Kerana hidup ini terlalu berharga dan terlalu singkat
Untuk dibuang dengan hanya seseorang
Atau untuk dibuang dengan orang yang tidak tepat

Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang paling menyakiti
hatimu...;'(

Dan kadang kala teman yang membawamu di dalam pelukannya
Dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sadari
Ucapan yang keluar dari mulut seseorang
Dapat membangun orang lain, tetapi dapat juga menjatuhkannya
Bila bukan diucapkan pada orang, waktu, dan tempat yang benar

Ini jelas bukan sesuatu yang bijaksana
Ucapan yang keluar dari mulut seseorang
Dapat berupa kebenaran ataupun kebohongan untuk menutupi isi hati
Kita dapat mengatakan apa saja dengan mulut kita
Tetapi isi hati kita yang sebenarnya tidak akan dapat diketahui
Apabila kamu hendak mengatakan sesuatu..
Tataplah matamu di cermin dan lihatlah kepada matamu
Dari situ akan terpancar seluruh isi hatimu
Dan kebenaran akan dapat dilihat dari sana....

Mungkin tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum
menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang
betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan
hikmah di sebalik pemberian tersebut.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi
lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama
hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.
Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian
dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang
dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah
dialami.

Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai
sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa
yang kita rindukan sehinggalah ia datang.

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka
akan menyintai anda kembali!

Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di
dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di
dalam hati anda. Ia Cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada
seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai
seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan
seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar
kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda
tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari
yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum.

Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindu
seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya
dengan sebenar. Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana
yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya
memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang
ingin anda lakukan...

Malam Bertandang,
Hati Berbisik Mengenang,
Cerita Derita Yang Daku Pendam,
Kata Menguji,
Cuba Untuk Kusudahi,
Berulang Airmata Membasahi,
Aku Kini Perlu Berdiri,
Walau Hakikatnya,
Pasti Kan Melukai,
Aku Ingin,
Semua Rasai,
Kerana Pengakhirnya Hidup,
Ku Sendiri,
Oh Tuhan Kau Berikan Aku,
Segala Kekuatan,
Meneruskan..
Perjalanan..

Biar tak dihargai asal ada harga diri daripada hilang harga diri semata-mata
untuk dihargai....

:: 620 am ::


yeayy andy bgn subuh awl yeayyy


rs cm x jd nk private blog


sbb cm menyusahkan


plus if nk private..better aku bli diari then tls letak bwh bantal


nguanguangua


biarla org nk bace n ketawa di belakang


aku bkn jenis suke nk amik berat ape org kate


yg penting


aku tahu siapa diri aku


mane asal usul aku


smlm aku nyaris2 amik tiket nk blk perak


semata2 nk balik amik baju utk g pulau perhentian 9hb ni


last2 cancel


lepak sempeneh n big apple


terapi makan utk org yg jiwa kacau


muahahaa


layan jela kan


p/s : mahu "berehat" panjang

Tuesday, April 28, 2009

:: private ::

aku nk private blog ni..
ade "langau2" yg dh baca blog ni
t aku invite korg k
tgglkan email korg kt email aku k

Monday, April 27, 2009

:: sunway pyramid ::


ade tiga budak itam g tgk mall corp smlm..



best woo..kelakaarr



aku gelak bagai nk rak



balik tu leh plak tgk hantu jamu gendong



bohsann



sejam je weh



cm rugi duit



jamuuu nehhhh...wakakakakakaa



sile abaikan pic gedik saye

saye kan fotogedik






Sunday, April 26, 2009

:: pesta buku pwtc ::

smlm g pesta buku

siyes buku murah2

aku juz dpt rembat buku murah je..

aku terima nikahnye part 1

jiwang x aku?

hahhaaa

Thursday, April 23, 2009

:: huhhh ::

dah lame x update blog
bz sesangat
siyes
semalam aku pegi metrojaya warehouse sale
rembat 2 helai baju
hush puppies & tropicana life
owh ade org banje
*terima kasih*
sila belanje lg ye dik
akak syggg adik
hihiii
lately ni..my ex bf slalu je ttbe msg
ttbe je tnye aku 3g die ke td
hmm..
hrp maklum
saya tidak mengganggu anda dgn semua itu
kdg2 tetiba ckp he miss me so much
betul la ape org ckp
"manusia tidak akan penah menghargai kecuali bile die kehilangan"
klu org tnye aku
aku ingat die lg ke x
of course la
xkan la kite leh lupe org yg penah dekat ngan kite
even die byk sakitkan hati kite
but to be honest
aku mmg xnk tau lg psl die
sbb die mengingatkan aku kpd kesakitan
hari tu aku tgk myspace die
ramai sungguh wanita yg cantik dekat ctu
sbnrnye aku xnk tgk pon
tp ttbe ade sorg kakak ni
bgtau aku
kunun cm nk sakitkan ati aku la kan
tp ajaibnye
aku x rase pape
tuhan dh tarik balik semua rasa itu
Allah gantikan aku dengan kebahgiaan yg aku ade sekarang
yg aku sendiri x penah bygkan ms aku dgn die dahulu
of course la ms tu aku rs die segala2 nya utk aku
smpai aku dipijak sewenang-wenangnye
smpai aku x sedar
kecurangan die di belakang aku
tp xpe la
aku x berdendam
serius
aku dh maafkan die
cume pada ketika ini
aku mmg xleh lg nk jd kawan die
mungkin suatu hari nanti
kepada mereka2 yg ada ketika aku memerlukan
thousand of thank to u all
kerana sanggup melayan karenah aku
to zati, kak elida, fizah, wan, faraa, jihah and especially b
thx for all ur advice
i love u all so much

pic gedik ok
memaparkan jerawat2 yg ade
crdt to b
thx tlg tgkp pic ye
t i pinjam hp u lg k
hahaa

Thursday, April 16, 2009

:: dear chik ku syg ::

my dear sis,chik@nisa..

im so sorry to hear about ur beloved dad...
sabar banyak2 ye sayang..
long sentiasa ade if u need me...
luv u always


al-fatihah

:: 160409 ::

xde benda pon aku wt lately ni
pic pon dh xleh snap
sbb nye k850i itu sudah tiada
sudah mati barangkali
ptg td aku pegi jogging
jogging?
chup chup
bkn
aku juz jln2 je..
jalan pon exercise kan
smbil minum peel fresh
lalalalalaa
berazam nk turunkn 4kg
dan nk pengaruhi org itu agar naik 10kg
muahahaaa
terima kasih ya olahraga punya olang
sbb nk jalan jugak dgn saye
sory la sbb kaki sy pendek
*ada kaitan ke*
p/s: zati, gym plss

Tuesday, April 14, 2009

:: 140409 ::


dpt mkn cuppies ni td
seriously sedap
nyum2
t kite p lagi ek zati oii

Sunday, April 12, 2009

:: oh kamu menceriakan hari hari ku ::

owh kamu kamu kamu
escape keje p lepak kedai sebelah ye

x padan ngan ketot


Friday, April 10, 2009

:: angkat bakul ::

comel x?
comel kan
please please say im cute..
please please
muahaaahaaa

Wednesday, April 8, 2009

:: saya dah boleh kahwin lalalala ::

yg tudung hitam tu dah berpunya ok...





sory kak el..u posing cmne pon muka u x nmpk..

:: riang ria rejoice with family ::



wo de baba
nape la aku x putih cm abah ye

wo de mama
mak hepy sebab ade org banje die handbag guess
p/s:angah,along nk jugak!!




Saturday, April 4, 2009

:: im craving for this ::

arghhhh..
sedappp
berat badan dah naik by 4.4kg ok
hahahaaa

Wednesday, April 1, 2009

:: yeayyy ::



yeayyy..

saye telah berjaya..

berjaya apa?

berjaya menambah koleksi parut di kaki ku...

saya eksiden utk kesekian kalinya....

xpe...Allah nk hapuskan dosa la tu kan...

ujian ujian...sabar...

p/s: kak emi, td ms kt PK saye teringin nk naik jumpe akak..tp sy segan la...pastu cm ganggu akak plak nnti...

Tuesday, March 24, 2009

:: tazkirah asar pada hari ini ::

Waktu-waktu yang baik untuk berdoa

# Pada malam qadar (sepuluh malam terakhir dalam bulanRamadhan)
# Pada hari Arafah ( 9 Zulhijjah di kala jemaah hajiwukuf di Arafah)
# Pada bulan Ramadhan# Pada malam Jumaat
# Pada hari Jumaat
# Waktu berjumaat, lebih-lebih lagi ketika imam dudukdi mimbar sampai imam mengucapkan salam
# Pada tengah malam
# Seperdua malam yang kedua (sesudah jam 12 malam)
# Sepertiga malam yang pertama (jam 6 sampai 10 malam)
# Sepertiga malam yang terakhir (sesudah jam 2 malam)
# Pada waktu sahur (sebelum fajar)
# Sesudah berwuduk
# Ketika orang azan untuk sembahyang
# Antara azan dan iqamat
# Ketika orang mengucapkan iqamat
# Ketika berbaris (jalan bersama) menuju medan perangsabil
# Di dalam pertempuran di medan perang
# Di akhir tiap-tiap sembahyang fardu
# Pada waktu sedang sujud (dalam solat atau di luarsolat)
# Ketika sedang membaca Al-Quran
# Setelah tamat membaca Al-Quran
# Ketika minum air zamzam
# Pada waktu ayam jantan berkokok (pda waktu pagi)
# Pada saat berkumpulnya kaum muslimin kerana agama
# Pada waktu berkumpul untuk berzikir (iaitu berkumpuluntuk menyebut kebesaran Allah, bertakbir, bertahmiddan bertasbih, atau berkumpul membaca dan mempelajariAl-Quran, atau berkumpul menerima pelajaran agamaIslam)
# Ketika menutupkan mata orang yang telah mati
# Pada waktu turun hujan
# Pada waktu tergelincir matahari pada hari Rabu

:: renungan bersama ::

someone gave me this advice...


"Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat."


same2 la kite renungkan bersama..


p/s: special thx to him...

Monday, March 23, 2009

:: doa istikarah ::

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan mejadi teman menapaki hidup
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
Agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
Seiringkanl ah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan......
Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya

Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya....

Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Karena Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini

Ya Allah...Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

----------------- -------------------- ---
Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia ini maupun di akhirat
------------- -------------------- -------

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

Amin... Ya Rabbal 'Alamin

Sunday, March 22, 2009

:: tag heuer lagi-betul ke ejaan aku? ::


alin tag aku. So here goes.Rules:


The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below.
Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer.
After that tag 12 people.

1. The age of my next birthday = 24




2. The place I would like to travel to = Mauritius



3. The favorite place = bedroom


4. The favorite food = tomyam

5. The nickname I had = Andy


6. The favorite colour = yellow



7. The city I live in (For now) = sitiawan, Perak



8. The city I was born in = lumut, Perak

9. College major = physics

10. Bad habit = sleep a lots


11. Hobby = eating




12. Wishlist = car,white swift